Dag 4 – Templer i Bangkok

I dag torsdag stod vi lidt tidligt op for at komme ud til Grand Palace inden der kom alt for mange turister … men uden held – de var overalt! I Grand Palace er de ret strikse med tøjet. Ingen bare rygge eller skuldre, og benklæder skal gå til fødderne. Det havde vi luret af hjemmefra, så os afsted i lange nederdele og bukser. Spørg lige om man sveder i lange bukser, når solen vælger at komme godt frem midt i Bangkok og man render rundt hele dagen udenfor. Da kl. var 19 var det 30 grader…

Vi gik til vandet og tog flod-bussen Express Boat. Den er effektiv, hurtig og billig. Det kostede 15 bath pr person (del med 5 og det giver 3 danske kroner). Bagerst på den lange båd står en mand og fløjter tegn til kaptajnen, om der er nogle der skal af ved næste stop, om hvordan der skal lægges til, om agterenden skal længere ind, frem, ud, tilbage, om den er på plads, og klar til afgang igen. En række af lynhurtige fløjt der betyder noget forskelligt.

Vi lander efter 20 min ved Grand Palace, og skal gå ca. 5 min. Men de har spærret gaden af for at lede alle turister gennem afspærringer, da der åbenbart plejer at komme så mange, så der er kø uden for det store paladsområde for at komme ind. Så det tager ca. 10 min. Da vi kommer ind og får købt billet (500 bath pr person), kommer vi frem i slusen ind til selve paladset. Det er HELT vildt så mange turister der er. Venedig er intet i forhold til det her. Og vi troede, vi kom tidligt. Til gengæld er det også helt vildt så enormt flot og imponerende det er. Smaragder og guld over alt, kæmpe bygninger, templer med Buddha-figurer osv. Det ligner noget fra Aladdins verden. Her kom vi også ind og se smaragd-Buddhaen, som vist er ret vigtig i Thailand.

Herefter gik vi sydpå i skyggen af nogle træer for at komme hen til Wat Pho templet, som har den kæmpe store liggende Buddha. Solen havde ikke været så meget fremme og bage de sidste to dage, så vi havde ikke fået solcreme på. Vi fik os derfor et lille velfortjent hvil ved et flot træ fyldt med små egern der drønede rundt. Herefter kom vi ind i Wat Pho området – nu for kun 200 bath pr person. Der var nærmest ingen mennesker i forhold til Grand Palace. Der var faktisk bare rigtig lækkert og fredfyldt. Og igen vildt flot. Man gik rundt helt roligt med luft omkring sig, og kunne gå på toilet sammen med tatoverede munke i orange klæder der røg smøger, og templets skolebørn i skoleuniformer. En helt anden og igen god oplevelse. Den liggende Buddha er enorm. Altså som i kologigantisk enorm.

Herefter var pigerne godt brugte, og vi kunne mærke varmen slå til. Så vi overvejede at tage hjem, men ramte en lille restaurant på vej til floden, så der røg vi ind og fik en velfortjent frokost i kølige omgivelser. Pigerne begynder så småt at spise det der nu er. Det er lækkert. Jonas prøvede ”nationalspisen” Pad Thai, som er rigtig god. Så var der tanket op og overskud igen, og vi besluttede at hoppe på færgen over til morgengrystemplet Wat Arun for 4 bath pr person, som lå lige over for. Det så vi på afstand da vi sejlede forbi i går. Det ser mega godt ud. Og da vi kommer ind til det, kan man se detaljerne i de mange tusinder porcelænsmosaikker der er på hele bygningen. Igen et imponerende bygningsværk – men mindst lige så flot på afstand. Til gengæld kostede det kun 50 bath (10 kr) pr person.

Vi tog nu expressfærgen hjem igen, fik slappet af med et spil yatzy (B vandt), lavet lidt indslag i bloggen, og tog til et nærliggende supermarked for at handle lidt ind. Det var en spøjs oplevelse. Tingene i supermarkedet koster det samme eller mere end i 7 eleven. Og det er nærmest lige så dyrt at skulle lave maden selv, end at gå op øverst i centret og finde en ret til 50 bath pr person. Så vi holder os vist bare til det nemme fremover, eller kiosken.

Lækkert billede – skulle vise den røde krans på halsen 🙂

Nå ja, og så var solen som sagt kommet frem…

Ungerne er gået i seng 22.30, og i morgen sover vi længe, inden vi tager en slapper-dag i byparken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *