Dag 34 & 35 – Til Koh Jum – ren afslapning

Lørdag d.9. tager vi afsted til Koh Jum. Det er en rejse der går med pickup-truck, katamaranfærge, en fyldt skod-minibus fra færgeselskabet, så en god minibus, en stor longtailboat med varer og lokale thai’er, og sidst en ladvogn. Så kom vi frem til Jungle Hill Beach Bungalow. På vej hertil lagde vi mærke til det vi havde læst, nemlig at der i den sydlige del af Thailand er mange muslimer. I den centrale og nordlige del havde vi næsten ikke mødt nogle. Nu drøner de rundt med tørklæder på scooterne.

Adgangen til vores bungalow går op ad en stejl sti, og så går det ned af sten- og trætrapper af hele tiden skiftende længde og højde. Det er super hyggeligt og charmerende, men ikke noget for gangbesværede. Vi fandt stedet på nettet, og ringede så og spurgte om der var plads, bare i en almindelig hytte og så få en madras ind til Thea, mens Naja kunne sove i dobbeltsengen. Vi fik at vide at vi kunne få 2 madrasser ind i en hytte i 2. række til vandet.
Da vi kom frem, var vi blevet opgraderet til en familiehytte i forreste række med 2 dobbeltsenge, hængekøje på verandaen og med udsigt til solnedgang over Phi Phi øerne. Internettet virker kun en gang i mellem, og ikke særlig godt, så vi havde besluttet at her måtte vi bruge tiden uden net. Der er ikke tv eller aircondition, men til gengæld myrer, et firben der bor på badeværelset, og områdets lyse hund, der mener at dens soveplads er på vores veranda. Og så fandt pigerne en jumbobog på værelset, som de straks kastede sig over.

Stranden består af en stor sandstrand, og ude i vandet er der klipper et stykke ude. Men med tidevandet der ændrer sig med 2 meters højde, så er det helt perfekt til leg på stranden når det er lavvande, og i vandet når det er højvande. Krabberne løber rundt i det våde sand ved lavvande, og klipperne et stykke ude gør, at man kan snorkle og se fisk og noget der ligner søheste lige uden for døren. Det er fantastisk 😊
Lørdag finder vi også ud af at nærmeste nabo mod nord er en reggaebar, bygget af noget der ligner drivtømmer.

Søndag d.10. får vi sovet igennem. Vi starter dagen med et spil 500 nede i skyggen under træerne på stranden, og får snorklet. Der er nærmest ingen bølger her til formiddag. Det skulle vise sig at det er sådan hver dag. Ingen bølger fra morgenen af. De kommer efter højvande ved 13 tiden. Dagen går med afslapning, og vi går op ad de mange trapper og ned igen til den ene gade der kører gennem øen for at se hvad der er. Der er nærmest ingenting. Et par små ”butikker”, hvor vi det ene sted finder en is. Til aften bliver Naja skidt og kaster op og bliver varm. Nu er det så blevet hendes tur til at blive syg. Vi satser på det som med Thea kun varer et døgns tid, men vi får ikke sovet særlig godt natten til mandag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *