Dag 3 – Longtailboat, Chinatown og Siam bycentrum

I går, da vi så lidt af den kinesiske by, blev Birthe og pigerne pludselig en attraktion, da en mand og kone på Theas højde fik øje på først Naja, så Thea og så Birthe. Konen fik manden til at tage et billede med Birthe. De var ikke vant til så høje piger.

Nå men onsdag morgen sov vi lidt længere, og spiste morgenmad 9.30. Derpå gik vi mod floden for at finde en longtailboat, og blev kørt i privatbil hen til en pier (Thea uden sele). Her fik vi 1½ time på den ret bølgende og meget beskidte flod. Det er vildt så meget der bare driver rundt i vandet. Noget af tiden var vi inde i en sideflod (klongerne), hvor vi så de store kontraster igen. Store templer med blikskure som nabo. Drengemunke der gik rundt i en have. Thaier der fangede fisk. Udtalt fattigdom i skure på skæve pæle. Store 1½ meter lange varaner der solbadede. Store fisk der blev fodret ved et tempel (man skal være god ved alt levende). Og små både med souvenir-sælgere, der fik solgt nogle alt for dyre øl til de voksne og hatte/vifter til pigerne. Så fik ungerne også lært hvordan det er at prutte om prisen, hvilket er svært når de er meget begejstrede for hattene..

Vi blev sat af ved den anden ende af China Town, og gik ind og så hvordan det egentlig ser ud. Små gyder og stræder i 2 m bredde fyldt med mennesker, alverdens ting samt mad. Pigerne fik købt lidt hårting. Der er især i China Town men også i mange andre dele af Bangkok fyldt med små gadekøkkener, som man kan købe alle mulige retter ved. Vi har ikke turdet endnu… Da vi kom op til hovedgaden var den spærret af, og lige foran os kom et stort optog gående med kinesere i forskellige grupper, nogle udklædte, nogle dansende, nogle spillende og forrest den store drage. Vi fandt en kinesisk restaurant omkring kl. 15 og fik et stort måltid god mad til få penge, inkl. at prøve Dim Sun, hvilket ikke var et hit. Især ikke hos Birthe..

Herefter hoppede vi i en Tuk Tuk, der kørte os til Siam, som er det nye vestlige centrum af Bangkok. Der var lige plads til vi alle fire kunne sidde der. Ingen seler – bare afsted midt i myldretrafikken, ind og ud mellem biler, motorcykler og busser i fuld fart. Så fik vi også prøvet det. Fremover hopper vi dog i en almindelig taxa, da de rent faktisk er billigere. Vi kom til at snakke om, hvor meget der egentlig svines med ting, og hvor meget brændstof der bruges i alle de mange mange bådmoterer, biler, busser, motorcykler, tuk tuk, taxaer, osv. Det er vildt så fuld af os der er. Med alle de biler, så står der også mange steder færdselspoliti og fløjter trafikken frem, for der er slet ikke plads til bilerne, trods de mange store parkeringshuse. De lokale bybusser ligner noget fra 1960´erne, og larmer helt enormt meget. Så når vi går afsted, så prøver vi at undgå de store veje fremover, da det faktisk er svært at snakke sammen. Og så er det meget mere spændende at tage de mindre gader, hvor det lokale liv kommer frem. I Siam går vi ind i MBK-storcentret i 7 etager, som mest af alt var godt fordi der var aircondition. Efter lidt tid der, går vi gennem bydelen, og kommer igen forbi en kinesisk fejring, denne gang på en plads der er pyntet op, og med live tv streaming. Derfra tager vi Skytrain hjem til hotellet, snupper noget toastbrød med op på værelset, og får en let aftensmad inden vi sover.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *