Dag 24 – Skole, fiskefarm og frugter

I dag onsdag d. 27. startede dagen med at sejle længere op ad søen. Vi er stadig uden internet og tlf-forbindelse. Så vi hører de samme sange fra downloadede playlister igen og igen.

Efter frokost blev vi sejlet i land, og gik op gennem en anden landsby. Her lærte vi om hvordan man kunne se forskel på burmesiske og thai huse, fik hunde der rendte efter os fordi guiden fodrede dem med rester fra aftensmaden, og lærte om “træer” til søde kartofler, og at cashew-nødden slet ikke er en nød, men stilken fra cashew–frugten på cashew træet. Vi kom også op at se den lokale skole, lavet af staten. Skolerne laves fra 1. til 6. klasse, og med sportsplads i centrum af bygningerne.

Efter landsbyen, sejlede vi ud til en fiskefarm, hvor de boede i tømmerflådehuse (det gjorde de mange steder på søen) og opdrættede fisk til akvarier. Hele farmen var flydende. Nogle var over 1 m lange, og særlig en sydamerikansk slangefisk var noget af en kæmpe. Her var der også kiosk for områdets indbyggere, og plads til at mændene kunne mødes og drikke i skyggen.

Resten af dagen gik med afslapning, og så blev der spillet sequence, hvor alle vandt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *