Dag 21 & 22 – Til Bangkok og videre til husbåden

Hygiejnebindet virkede perfekt! Det var godt snasket til søndag morgen, og alle forbindinger og plastre blev skiftet. Efter morgenmad gik turen med fælles taxa til Bangkok.

Vi har lagt mærke til at Thea har de fineste udtryk. Når noget ikke går som det skal, bliver det til ”Hey hov!”. Og når det går helt galt, og man tænker at nu kommer der et for fanden eller lignende, bliver det i stedet til ”Argh men altså!” Det er helt fantastisk 😊
Da vi kommer til New Road Guesthouse, får vi suiten på øverste etage. Første indtryk: Lækkert! Andet indtryk: Mega varmt! Selv med 2 x aircondition tændt, bliver der først under 33 grader når solen går ned bag de høje bygninger. Da vi skal være på en husbåd de næste 4 dage, går Birthe på jagt efter et arsenal af forbindinger på en søndag – det er ikke så let, så det bliver det muliges kunst da sårene væsker en del.

Mandag på dag 22 er der afgang til husbåden sammen med 3 andre danskere; Thomas der er ved at blive rejseguide og derfor udforsker asien, samt Amalie og Julie der har sabatår efter gymnasiet. Udover os, er der vores guide, og så 1-3 andre (kommer sejlende til og fra i båd).
På vej til husbåden på søen op mod Myanmar, opdager Jonas at han har hotelnøglen i lommen. Heldigvis skal vi tilbage dertil om 3 dage, så vi ringede lige til dem og fik det udredet.

Husbåden er virkelig lækker. Der er fire værelser med eget bad og toilet, der er også fællestoilet, udendørs opholdsrum med solsenge, mini-pool, bænke, borde, musikanlæg, guitar, en landgangsbro bagpå med kajakker og solsenge under skygge, samt et stativ med trappe op så man kan hoppe ned i en trampolin og videre ud i vandet. Det hele drives af solceller på taget, så der er helt stille når vi ikke trækkes afsted af en lille motorjolle.

I dag lagde vi til nær en klippevæg, hvor der klatrede aber rundt. Vi fik også lige redet en rovfugleunge fra druknedøden. Den fangede Thomas fra kajakken, og fik sat i skygge på landgangsbroen helt omtumlet. En time senere fløj den afsted.
Og så er der mini-bier om dagen. De gør ikke noget, men det er lige som at være på en strand fyldt med fluer. De er lidt irriterende. Om aftenen forsvinder bierne, men så kommer småfluer og myg. Der sættes fluepapir op ved lamperne, og så er vi sprayet til med myggespray med en god mængde DEET i.

Vi fik fundet reglerne til Kasino og spillet det. Birthe vandt.

Da der ikke er aircondition, er der lidt varmt at ligge under myggenettet i sengene og sove. Der er en vifte, som blæser, og så må man eller sove med åbent vindue indtil det bliver køligere udenfor i løbet af natten. Fred og ro, og hel igennem afslapning. I morgen skal vi sejle op ad søen, og op til en lokal landsby og se en skole, og så skal vi lære at lave noget thaimad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *