Dag 8 – Elefantcamp og tømmerflåde

I dag blev det mandag, og vi stod op kl 6 og fik morgenmad, så vi kunne være klar til afgang kl 7. Vi skulle køre 1½ time for at komme op til elefanterne der går rundt i bjergene. Denne gang i en minibus til 11 personer (os fire, vores guide, chauffør samt en fra elefantcampen).

Både på turen dertil og med tømmerflåden tilbage ser vi elefanter der står lænket med kæde, og hvor ejerne går tur med dem med kæde, og de bruges til at lave rideture for turister.
Sådan var vores camp ikke. Her gik elefanterne frit rundt i området, hvor kun han-elefanterne var adskilt fra den 1-årige unge Valentine. Og der er ingen rideture, men mulighed for at bade elefanterne og lave foder til dem og fodre dem, og gå med dem op hvor de selv går rundt og spiser af skovens planter og træer. Her var det et indblik i elefantens levemåde.

Da vi ankommer, møder vi elefant-familien: Mormor på 50 år, mor Lucky samt søskende Darra 3 år og Valentine 1 år. Hanelefanten og en anden kunne vi se gå op ad bjerget, hvor de væltede mindre træer omkuld og spiste. Vi giver dem lidt bambus og hilser på dem, inden vi laver foder til dem af ris og frugt. Vi går med mormoren og Darra op ad bjerget, hvor de går rundt og spiser af tingene, inden det er badetid. Her ender vi i vandkamp med Darra, der plasker og vælter sig rundt i vandet som en legesyg hundehvalp og sprøjter med vand ud af snablen.

Vi får noget thai-mad de har lavet til os, giver elefanterne det foder vi har lavet, og får også snakket med de mange hundehvalpe, inden vi kører ned til en tømmerflådetur nede af floden. Flåden består af 9 store bambusrør, der er bundet sammen. Det var en dejlig og rolig tur.

Det kan godt være det er varmt udenfor, men inde på hotellet kører aircondition over alt, så det er nærmest koldt på værelset og i restauranten. Vi har slukket den på værelset og åbnet vinduet, så vi kan få lidt varme ind. Både Jonas og Naja er blevet lidt forkølede. Vi gik på aftenmarkedet og spiste indisk og italiensk, spillede Fisk (B vandt – J tabte stort), og spillede sequence børn mod voksne på hotellet inden sovetid (uafgjort 1-1). Vi har indført at man selv bestiller sin mad på engelsk, så fx måtte Naja spørge om en drik med coco var chokolade – men det var kokosnøddemælk med kakao. Det skulle prøves og var også et hit. I morgen er total afslapning, inden vi onsdag tager på tur og ender i Chiang Rai.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *