Dag 10 – Turen til Chiang Rai

Turen til Chiang Rai gik med stop en række steder.
Første ophold var ved nogle forskellige håndværksfabrikker, hvor tingene blev lavet med håndkraft.

Her startede vi ved et silkeværksted, hvor man kunne se silkeormene spise sig fede, lave pubber, og blive til sommerfulge. Pubberne laver de så fin silke af, gennem bearbejdning og farvning. En pubbe bliver til ca 50 m silketråd.

Næste stop blev ved en sølvsmedje, hvor de laver alt i sølv. Smykker, skåle osv. Inde bagved var der flere butikker, hvor Birthe fik købt sig en rigtig fin kjole, som hun så kom til at glemme i den minibus vi kører rundt i. Vi satser på den ligger der i morgen, når vi skal videre rundt med den.

Herefter kom vi til et paraply-værksted, hvor der laves paraplyer mod hhv. sol og regn, som så dekoreres. Praktisk talt alt i paraplyen håndlaves. Her fik pigerne malet en dekoration på deres tøj.

Efter 1½ times kørsel kom vi forbi nogle varme kilder der lugtede af æg pga svovldampene fra jorden. Det var lidt lavet til en turistfælde. Der var ikke meget autentisk thailandsk natur over stedet.

Herefter tog vores guide os med til et lille lokalt thai-køkken, hvor vi spiste. Alt stod på thai, så vores guide bestilte bare lidt forskelligt til os. Det var lækkert. Og så fik vi også snakket en masse med hende om den måde thaier spiser på. Hun er super god til at være nærværende og fortællende og opmærksom. Det er rart.

Undervejs så vi også rismarker, og så kom vi flere gange under guldporte der gik over vejen med billeder af kongen. Det er noget spøjst noget. Men kongen gør ifølge guiden også meget godt for de fattige, og sørger bl.a. for at lave programmer så de i bjergene kan dyrke flere ting.

Sidst kom vi til Wat Rong Khun – også kaldet Det Hvide Tempel.
Det er en lærer og kunstner der i 90´erne satte gang i byggeriet, for at få thaierne til at se at man kan gøre tingene anderledes. Den hvide farve er for renhed. Foran ser man skeletter af arme og hoveder der stikker op af jorden (skal forestille helvede), og så går man over broen op i himlen.
Læreren har sørget for at lokalbefolkningen og lokale kunstnere er blevet undervist i hvordan det skulle være, og så har de bygget, malet og dekoreret, så hvis ikke det er færdigt når han selv dør, er der nogle der kan videreføre det efter hans vision.
Inde i selve templet måtte man ikke fotografere. Men det var meget specielt. På hver af langsiderne så man folk på vej op til Buddha, men lige inden for dørene var der malerier på væggene af nutidige ting fra virkelighed og tv/film verdenen. Så her var der superhelte, star wars figurer, en flyver der rammer Twin Towers, Pichatcu, osv. Det var vildt godt lavet.

Og så er vi landet i Chiang Rai, hvor vi blot skal slappe af resten af dagen, inden turen i morgen går op til Den Gyldne Trekant mellem Laos, Myanmar og Thailand.

1 thought on “Dag 10 – Turen til Chiang Rai

  1. Dejligt at høre fra jer,og at i nyder turen og i har det godt.
    Herhjemme i Danmark er der ikke sket noget særligt. Sneen er væk og det lugter lidt af forår. Fortsat god tur.
    Bedstemor og bedstefar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *